Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Οι πέντε ισχυρές ενδείξεις ότι έχετε μετενσαρκωθεί πολλές φορές - I cinque segni forti che ti sei reincarnato molte volte


[ η φωτο προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : http://www.eoellas.org/2015/02/04/katabasi-diki-metensarkosi-psixis-platonas/
 Οι πέντε ισχυρές ενδείξεις ότι έχετε μετενσαρκωθεί πολλές φορές/ I cinque segni forti che ti sei reincarnato molte volte

Κάποια μορφή της ιδέας της μετενσάρκωσης υπάρχει σχεδόν σε κάθε κοινότητα, διαμέσου των χρόνων. Οι λόγοι που συμβαίνει, πώς συμβαίνει και το σύστημα στο οποίο συμβαίνει, αλλάζει βασισμένο στο που και πότε στον κόσμο βρίσκεστε. Ενώ αποτελεί μία πολύ σοβαρή αντίληψη σε πολλές θρησκείες, η μετενσάρκωση στη Δύση θεωρείται ως ήπια παραξενιά.
Η ιδέα έρχεται σε σύγκρουση με θεμελιώδη τρόπο με πολλές δυτικές σχολές πνευματικότητας και θρησκείας. Μια ψυχή που συνεχίζει να επιστρέφει στη γη για διαφορετικούς λόγους, να κατοικήσει διαφορετικές μορφές ζωής έχει σίγουρες ομοιότητες σε παγκόσμια κλίμακα. Ο τρόπος που η ψυχή μπορεί να βρεθεί σε επαφή με πολλές διαφορετικές ζωές έχει παρόμοια χαρακτηριστικά ανεξαρτήτως των συνθηκών. Ακολουθεί η λίστα των κοινών χαρακτηριστικών:
Ανεξήγητες φοβίες, φόβοι ή συμπεριφορές
Αν δεν υπάρχει σχεδιασμένη εξέλιξη μιας συμπεριφοράς, φοβίας ή ιδιομορφία προσωπικότητας με εξαίρεση τις ψυχολογικές διαταραχές, μπορεί να έχετε πάρει αυτόν τον σχηματισμό από μια προηγούμενη ζωή. Για παράδειγμα αν κατασπαραχτήκατε μέχρι θανάτου από ένα άγριο ζώο σε μια περασμένη ζωή, ίσως να μην σας αρέσουν τα σκυλιά σε αυτή τη ζωή. Σε ένα λιγότερα ακραίο παράδειγμα, ο προηγούμενος εραστής σας, μπορεί να αγαπούσε τις πετούνιες.
Σε αυτή τη ζωή είστε αλλεργικoί σε αυτές αλλά πάντα αισθάνεστε ζεστασιά και ευτυχία στην παρουσία τους. Οι πιθανότητες είναι απεριόριστες και το βασικό θέμα σε όλα αυτά είναι η έλλειψη μιας αυθεντικής αιτίας και η μη ευδιάκριτη ανάπτυξη ή ενίσχυση. Βασικά, ένας σχηματισμός (κανονικά ένας αρνητικός) εμφανίστηκε μια μέρα και συνέχισε να υπάρχει χωρίς καμιά βοήθεια
Ντεζαβού
Ντεζαβού είναι η αίσθηση ότι έχεις ξαναζήσει αυτό που ήδη βιώνεις στην τωρινή κατάσταση. Δεν υπάρχει ακλόνητη επεξήγηση για αυτά τα φαινόμενα. Μία από τις θεωρίες που επικρατούν είναι ότι βιώνετε μια εμπειρία που έχετε αγαπήσει μέσω της περασμένης σας ζωής. Σε αυτήν την παρόμοια εμπειρία έχετε ανοιχτεί μέσω των ζωών σας και αγγίξατε τις προηγούμενες εμπειρίες σας. Η δύναμη αυτού είναι ότι μέσω εκπαίδευσης θα είστε ικανοί να πείτε αν η κατάσταση που βιώσατε στο παρελθόν σας έδωσε λύση ή όχι.
Επαναλαμβανόμενα ή προφητικά όνειρα
Τα όνειρα είναι δύο ειδών. Το ένα είναι ότι είναι τελείως ανοησία που ο εγκέφαλός σας πυροδοτεί ξαφνικά ή για την διασκέδασή σας. Το άλλο είναι ότι τα όνειρα είναι βαθύτερες, κρυμμένες πλευρές του μυαλού σας που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω των μεταφορών και των αισθήσεων. Ο μόνος τρόπος να πούμε αν διαφορετικά μέρη του μυαλού σας επικοινωνούν μαζί σας, είναι το πώς τα αισθάνεστε και αν συμβαίνουν ή όχι. Ένα όνειρο που μεταφέρει ένα αποδεκτό μήνυμα θα έρθει με μια αίσθηση σύνδεσης. Κατά τη διάρκεια του ονείρου και μετά από αυτό θα νιώσετε σαν ένα μέρος του μυαλού σας ή της ψυχής σας έχει ανοίξει. Αν το όνειρό σας επαναλαμβάνεται και υπάρχει ένα γενικό μοτίβο ή ένα στοιχείο είναι παρόν σε διαφορετικά όνειρα, μπορεί να είναι ξεκάθαρα μια ένδειξη μιας προσπάθειας της περασμένης σας ζωής να σας πει κάτι. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Ένας χαρακτήρας εμφανίζεται, συστήνει τον εαυτό τους ως μια παλιά εκδοχή σας και σας λέει το μήνυμα. Αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες. Συνήθως στους ανθρώπους εμφανίζονται σκηνές από τις περασμένες τους ζωές. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο να δείτε αρκετές σκηνές και να σταχυολογήσετε το νόημα και τον σκοπό του μηνύματος. Κάθε φορά που μια προηγούμενη ζωή προσπαθεί να πει στην παρούσα ζωή κάτι, είναι σημαντικό και επείγον.
Αταίριαστες αναμνήσεις
Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα στοιχεία για την προηγούμενη ζωή για να εντοπίσουμε και εξερευνήσουμε. Μια μέρα θα βρείτε τον εαυτό σας να αναπολεί, θα συνειδητοποιήσετε πως ξέρετε γεγονότα που ποτέ δεν μάθατε, ότι ξέρετε λεπτομέρειες ενός μέρους που ποτέ δεν επισκεφτήκατε. Θα είστε ανίκανοι να εντοπίσετε πώς ξέρετε βέβαια γεγονότα. Καθίστε και συγκεντρωθείτε στο να αφήσετε το μυαλό σας να παρασυρθεί. Ο δρόμος για αυτές τις μνήμες μπορεί να εντοπιστεί σε άμεσες , χωρίς καθοδήγηση μεθόδους. Είναι ένα είδος σχηματισμού που πρέπει να συλλάβετε με την άκρη του ματιού σας. Καθώς αυτή η πληροφορία παρουσιάστηκε χωρίς βιασύνη, σημαίνει ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την περασμένη σας ζωή να επικοινωνήσει για κάτι. Γι αυτό νιώστε ελεύθεροι να πάρετε τον χρόνο σας στην αναζήτηση των απαντήσεων.
Μοναδικά εκ γενετής σημάδια
Ανέλαβα μια ιστορία ενός μετενσαρκωμένου νέου που σκοτώθηκε με ένα χτύπημα τσεκουριού στο κεφάλι του. Γεννήθηκε με την γνώση του δολοφόνου του και ένα εκθαμβωτικό εκ γενετής σημάδι όπου ο προηγούμενος σκελετός του είχε κάταγμα. Το σημάδι πέρασε με τον καιρό, αλλά αυτή δεν είναι σαφής ένδειξη του τι μπορεί να συμβεί. Πολλές πνευματικές ομάδες παγκοσμίως πιστεύουν ότι τα εκ γενετής σημάδια είναι η σωματική εκδήλωση των έντονα αρνητικών ενεργειών των περασμένων ζωών. Μερικές φορές φεύγουν και άλλες όχι.
  Πηγή :  https://seliniartemisekati.blogspot.com/2018/03/i-cinque-segni-forti-che-ti-sei.html#more

Πώς ήταν τα ζώδια στην αρχαία Ελλάδα; Come erano i segni nell'antica Grecia?






Αυτό που δέχονταν ήταν η αστρονομία στην πρακτική και μετρήσιμη πλευρά της, στη βαθιά γνώση των ουρανίων φαινομένων, των τροχιών τους, αλλά και όλων των ιδιοτήτων των πλανητών και των αστέρων.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Bird Symbolic Meaning, in Tarot Cards, by Avia/ Σύμβολο πτηνών που σημαίνει, σε κάρτες ταρώ, από την Avia


Bird Symbolic Meaning, in Tarot Cards, by Avia/ Σύμβολο πτηνών που σημαίνει, σε κάρτες ταρώ, από την Avia 

Bird Symbolic, Meaning in Tarot

Symbolic Tarot Meanings - The Bench, by Avia - Συμβολική σημαία ταρώ - Ο πάγκος, από την Avia


Symbolic Tarot Meanings - The Bench, by Avia/ Συμβολική σημαία ταρώ - Ο πάγκος, από την Avia

Bench Symbol Meaning in Tarot
Tarot Meanings of the Bench
It might seem odd to include such a banal feature as the bench in my symbolic Tarot meanings archives, but it really is a relevant and telling sign.
Why? Because when benches show up in our awareness in a reading, it's a *ping* to our intuition. It tells us our client is in a state of rest or contemplation.

Celtic Meaning of the Fir Tree, by Avia/ Η Κέλτικη έννοια του δένδρου του Έλατου, από την Avia


Celtic Meaning of the Fir Tree, by Avia/ Η Κέλτικη έννοια του δένδρου του Έλατου, από την Avia

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Το κέλτικο ωροσκόπιο - L'oroscopo celtico


 
Το κέλτικο ωροσκόπιο βασίζεται στις φυσικές δυνάμεις και στις μυστικιστικές ιδιότητες της φύσης. 
 
  Οι κέλτες ιερείς, οι Δρυΐδες ,παρατήρησαν ότι οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που είχαν γεννηθεί σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είχαν ομοιότητες και κοινά με εκείνα των πνευμάτων που ζούσαν στα δέντρα, ώστε τελικά να δημιουργηθούν 13 ζώδια, λόγω της κατανομής του έτους σε ισάριθμους σεληνιακούς μήνες των 28 ημερών έκαστος.
Βρείτε λοιπόν την ιδιοσυγκρασία σας!
Σκλήθρα:
Ο πρωτοπόρος (18 Μαρτίου – 14 Απριλίου)

Είσαι καινοτόμος, ριζοσπαστικός, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
  Ακολουθείς τον δρόμο σου με αυτοπεποίθηση, ενώ το πρωτοποριακό πνεύμα σου άλλα και το χάρισμα σου στην συναναστροφή με κάθε τύπο ανθρώπου σε καθιστούν πόλο έλξης.
  Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι ο Κραταιός, η βελανίδια και η Σημύδα.
 Ιτιά:
O παρατηρητής (15 Απριλίου – 12 Μαΐου)

Το χάρισμα σου να γνωρίζεις τον κατάλληλο χρόνο για το κάθε πράγμα, οφείλεται στην έντονη επίδραση της σελήνης πάνω σου, ώστε ενστικτωδώς να διαθέτεις την ικανότητα αντιμετώπισης των περιστάσεων.
  Διακρίνεσαι από υπομονή και υψηλή νοημοσύνη.
  Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι η Σημύδα και ο Κισσός.
Κράταιγος:
Ο θαυματοποιός (13 Μαΐου – 9 Ιουνίου)
Εξωτερικά φαίνεσαι φιλήσυχος, εσωτερικά όμως διέπεσαι από πάθη και δημιουργικότητα.
  Έχεις ορθή κρίση και είσαι από όλους αγαπητός, επειδή διαθέτεις το χάρισμα της προσαρμοστικότητας, χιούμορ και το αυτί της κατανόησης στα προβλήματα των άλλων.
  Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι η Φλαμουριά και η Σερβία.
Βελανιδιά:
Ο σταθεροποιητής (10 Ιουνίου -7 Ιουλίου)


Έχεις την ψυχική δύναμη να υπερασπίζεσαι του αδύναμους και τους αδικημένους, ώστε τίποτα να μη σε σταματά.
  Η αισιοδοξία για την ζωή που αποπνέεις και η στοργή είναι τα χαρίσματα που αναζητούν οι άλλοι σε σένα.
  Και εσύ όμως έχεις ανάγκη αυτών και για αυτό παλεύεις.
  Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι η Φλαμουριά Καλάμια και ο Κισσός.
Αρκουδοπούρναρο:
Ο ηγέτης (8 Ιουλίου – 4 Αυγούστου)


Λόγω της αποφασιστικότητας και του δυναμισμού σου, υπερνικάς τα εμπόδια και τις δυσκολίες, ώστε να πετυχαίνεις τους στόχους σου και να γίνεσαι ηγέτης.
  Διαθέτεις επίσης το χάρισμα της γενναιοδωρίας και ευστροφίας.
  Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι η Σημύδα και η Φλαμουριά.
Φουντουκιά:
Ο γνώστης (5 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου)

Διαθέτεις οργανωτικό, μεθοδικό και αναλυτικό νου, ώστε να διαπρεπείς στις επιστήμες.
 Το χάρισμα σου να διαλογίζεσαι σε βάθος και να κατέχεις όλες τις λεπτομέρειες, σε οδηγούν στην επιτυχή λύση και τρόπο δράσης.
  Προσοχή όμως μη τυχόν η έμφαση στην λεπτομέρεια γίνει μανία!
  Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι ο Κραταιός και η Σερβία.
Αμπέλι:
Ο εναρμονιστής (2 Σεπτεμβρίου – 29 Σεπτεμβρίου)

Η Προδιάθεση προς την καλαισθησία και το εκλεπτυσμένο, από την τέχνη, την μουσική έως τα πιο άπλα πράγματα, σου προδίδουν μια φυσική γοητεία.
  Εντούτοις η γέννηση σου γύρω από την φθινοπωρινή ισημερία (22 Σεπτεμβρίου) σε καθιστά αντιφατικό και αναποφάσιστο όχι λόγο αδυναμίας άλλα του χαρίσματος σου να αντιλαμβάνεσαι τα ζητήματα από όλες τις πτυχές.
  Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι η Ιτιά και η Φουντουκιά.
Κισσός:
Ο ακαταπόνητος (30 Σεπτεμβρίου – 27 Οκτωβρίου)

Διαθέτεις απίστευτη αντοχή στις αντιξοότητες, ενώ υπερνικάς τα εμπόδια με ευρηματικότητα, υπομονή και πνευματικότητα δίχως να καταβάλλεσαι από αυτά.
  Το χάρισμα της ζωτικότητας και της κοινωνικής άνεσης που έχεις, ασκεί γοητεία σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι η Βελανίδια και η Φλαμουριά.
Καλάμια:
Ο ερευνητής (28 Οκτωβρίου – 24 Νοεμβρίου)
  Το σημαντικότερο πράγμα για σένα είναι η ουσία της αληθείας πίσω από τις ενέργειες, τις καταστάσεις και τους χαρακτήρες των ανθρώπων.
  Το χάρισμα σου να διεισδύεις στον πυρήνα των πραγμάτων.
  Αν και έχεις την τάση να τους χειραγωγείς, εντούτοις παραμένεις ειλικρινής.
  Ως ιστορικός , αρχαιολόγος, ντεντέκτιβ κτλ θα διέπρεπες! Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι το ζώδιο Σούλη Φλαμούρια και η Βελανίδια.
Κουφοξυλιά:
Ο αεικίνητος(25 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου)

Σε χαρακτηρίζει ο αγώνας δρόμου για να προλάβεις να αποκτήσεις όσες το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις.
  Γεννημένος στο χειμερινό ηλιοστάσιο παλεύεις να χωρέσεις τα πάντα στην μικρή διάρκεια της ημέρας!
  Αν και εξωστρεφής με τάση βοήθειας προς τους γύρω έχεις το χάρισμα της βαθιάς φιλοσοφικής φύσης.
  Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι η Σκλήθρα και το Αρκουδοπούρναρο.
Σημύδα:
Ο δυναμικός(24 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου)

Γεννημένος την εποχή του έτους, οπού κυριαρχεί το σκοτάδι και το κρύο, εσύ παίρνεις δύναμη από αυτό και αποτελείς πηγή έμπνευσης για όλους τους άλλους.
  Γεννημένος αρχηγός με μεγάλη αντοχή και ανοχή, θέλγεις με το δυναμισμό σου και με τον μεταδοτικό ενθουσιασμό σου. Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι το Αμπέλι και η Ιτιά.
Σορβία:
Ο στοχαστής (21 Ιανουαρίου – 17 Φεβρουαρίου)

Η έννοια της φιλοσοφίας είσαι εσύ, αφού οι υψηλότεροι διαλογισμοί και ιδέες εκπορεύονται από σένα, ώστε αυτό να αποτελεί και την κινητήριο σου δύναμη.
 Ωστόσο λόγο των πολύ προχωρημένων διανοημάτων, ο φόβος μήπως δεν σε αντιληφτούν οι γύρω σου, σε καθιστά απόμακρο.
  Όμως η παρουσία σου και μόνο αρκεί, ώστε να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις.
  Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι ο Κισσός και ο Κραταιός.
Φλαμουριά:
(18 Φεβρουαρίου – 17 Μαρτίου)
Διέπεσαι από καλλιτεχνική φύση, ελεύθερη σκέψη, αγάπη για την τέχνη, ποίηση και την επιστήμη.
  Δεν ενδιαφέρεσαι για την άποψη του κόσμου, άλλα καταδύεσαι στον εσωτερικό σου κόσμο για ανανέωση και αναζήτηση πνευματικών προβληματισμών. 

  Το γεγονός αυτό σου προσδίδει τόση γοητεία, ώστε οι γύρω σου να έλκονται από εσένα. Τα ζώδια που σου ταιριάζουν είναι η Ιτιά και η Καλαμιά.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η Αστρολογία εις τον Χριστιανισμό του Όμηρου Ερμείδη - Astrologia nel cristianesimo di Omero Hermidis



Η Αστρολογία εις τον Χριστιανισμό 
Ζωδιακός κύκλος τρούλλου μονή Μεγίστης Λαύρας, Άγιον Όρος.
Η Αστρολογία εις τους χριστιανούς
Αναφέρεται η αστρολογία εις πολλά σημεία της Βίβλου, όπως μερικές εξ αυτών είναι εις

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Η Αστρολογία εις τους Έλληνες κατά την αρχαιότητα [μέρος 2ο]



Αστρολογία μέρος 2ο
  Αρχαιολογικό εύρημα το οποίο χρονολογείται 2.200 χρόνια πριν σήμερα και ευρέθηκε εις την Κροατία, εις ένα σπήλαιο εις την περιοχή της Νακοβάνα, πλησίον της Αδριατικής.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Η Αστρολογία εις τους Έλληνες κατά την αρχαιότητα [μέρος 1ο]



[εις την εικόνα υπάρχει η Άρτεμις της Εφέσου, όπου εις τον άνω μέρος από τα στήθη της υπάρχει εμφανέστατος ο ζωδιακός κύκλος]

Η Αστρολογία εις τους Έλληνες κατά την αρχαιότητα
Την προκατακλυσμιαία πληροφορία για την μετάδοση της γνώσεως της αστρολογίας εις τους  Αιγυπτίους από τους Έλληνες, τους προκατακλυσμιαίους Ρόδιους μας μεταφέρει ο Διόδωρος Σικελιώτης όπου αναφέρει : «Ακτίς ο Ρόδιος απέπλευσε εις την Αίγυπτο και εκεί έκτισε την Ηλιούπολη εις ττην οποίαν έδωσε το όνομα του πατέρα του Ήλιου, και από αυτόν οι Αιγύπτιοι έμαθαν τους νόμους της αστρολογίας. Όταν αργότερα έγινε ο

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Οι Νεράϊδες ή τα Ξωτικά, τα δένδρα άνθρωποι στην λαογραφία




Οι Νεράϊδες ή τα Ξωτικά – δένδρα – άνθρωποι
    Ξωτικά, καλούνται από τον ελληνικό λαό όλα γενικά τα στοιχειά, οι καλικάντζαροι, οι νεράϊδες κ.λ.π. Το όνομά τους δηλώνει τις υπερφυσικές τους δυνατότητες.
  Η Νεράϊδα, οι δοξασίες του ελληνικού λαού αποτελούν λείψανα της ελληνικής αρχαιότητος και περιλαμβάνουν όχι μόνον τις νηρηΐδες, από τις οποίες προέκυψαν οι νεράϊδες, αλλά και όλες οι  νύμφες του αρχαίου ελληνικού πανθέου. Σήμερα συναντάται δε σε διαφόρους

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Οι Νύμφες – δένδρα – άνθρωποι – Οι Ναϊάδες ή οι Ναΐαι ή οι Νύμφες – Λιμνάδες, Κρηνίδες, Ποταμίδες


[Νηρηίδα σε αρχαία νόμισμα]
Ελληνική μυθολογία, προκατακλυσμιαία ιστορία
Οι Νύμφες – δένδρα – άνθρωποι – Οι Ναϊάδες ή οι Ναΐαι ή οι Νύμφες – Λιμνάδες, Κρηνίδες, Ποταμίδες
    Οι Νύμφες είναι θεότητες της υγρής φύσεως και της ευφορίας, οι οποίες εδρεύουν εις τις πηγές, τα όρη, τους αγρούς, τους λειμώνες, τα δάση και τα δένδρα και οι οποίες καλούνται αναλόγως : Ναϊάδες, Ορεστιάδες, Αγρονόμοι, Δρυάδες και Αμαδρυάδες.
  Κατά τον Όμηρο έχουν θεϊκή υπόσταση και παίρνουν μέρος εις τις συναθροίσεις των Θεών και καλεί αυτές θυγατέρες του Διός. Συνόδευαν πάντοτε τις ανώτερες θεότητες και κυρίως των Διός,  Απόλλωνος, Αρτέμιδος, Πανός, Ποσειδώνος και πολλών άλλων.
Ο Πλούταρχος μας πληροφορεί ότι οι πρώτες αναφορές που έχει είναι 9.500 με 10.000 έτη πριν από την εποχή του. 
  Η λατρεία και η υπόσταση των νυμφών είναι αρχαιοτάτη, η οποία απαντάται τελείως διαμορφωμένη και εις τον Όμηρο, ο οποίος διαιρεί αυτές σε τάξεις, παραδέχεται ότι έχουν θεία φύση, λαμβάνουν δε μέρος εις τις συναθροίσεις των θεών, και καλεί αυτές θυγατέρες του Διός. Οι νύμφες είναι όντα υπεράνθρωπα, κατώτερα των θεών και ανώτερα των ανθρώπων. Οι τοπικές  παραδόσεις θεωρούν πατέρα των νυμφών τον ποταμόν εκάστης χώρας, όπως τον Ίναχο, τον Ασωπό, κ.α.

  Οι νύμφες ελατρεύοντο και ως επώνυμοι της φυλής, π.χ. η Δαυλίς θυγατέρα του Κηφισού, η Σπάρτη θυγατέρα του Ευρώτα, η Χαλκίς θυγατέρα του Ασωπού, κ.τ.λ.
  Οι νύμφες είχαν κοινή την προφητική ικανότητα, άλλοτε ενεργούσες ως όργανα ανωτέρας θεότητος (όπως η νύμφη Ερατώ η οποία ήτο προφήτισσα του Πανός εις το ιερό του, εις την Αρκαδία, όπως και η Γη εις τους Δελφούς είχε την νύμφη Δάφνη), άλλοτε έχουσες απ’ ευθείας το δώρο του προφητεύειν.
  Ούτω οι Σφραγίτιδες νύμφες είχαν το μαντείο τους εις τον Κιθαιρώνα, μεταδίδοντας την μαντική τους ικανότητα εις άλλους θνητούς. Πολλές νύμφες μεταδίδουν την ικανότητα αυτή εις τα τέκνα τους, όπως π.χ. η Σίβυλλα Ηροφίλη, ο Τειρεσίας και ο Επιμενίδης ήσαν τέκνα νυμφών. Δύνανται οι νύμφες να μεταμορφωθούν, μεταβαλλόμενες σε πηγές όπως Δίρκη ή η Καλλιρρόη ή εις δένδρα, όπως Δάφνη ή η Ελάτη. Αγαπούν τους ωραίους νέους, τους οποίους ελκύουν και παρασύρουν εις τα υγρά των ενδιαιτήματα. Συνήθως η επίδραση αυτών επί των ανθρώπων είναι ευεργετική, ενίοτε όμως ο έρως των με θνητούς έχει ολέθρια αποτελέσματα, όπως ο Φιλοκτήτης όφειλε τα δεινά του εις την περιφρόνηση του έρωτος νύμφης. 
  Η λατρεία των νυμφών ήτο διαδεδομένη εις όλες τις ελληνικές χώρες, έχουν λαϊκό μάλλον χαρακτήρα. Σε μερικές όμως χώρες όπως η Κνίδος, η Κως, η Θήρα, η Κρήτη, ανήκουν εις την επίσημη θρησκεία. Οι νύμφες δεν ελατρεύοντο εις τους ίδιους ναούς, αλλά εις τα δάση, τις πηγές και τα σπήλαια, εις τα καλούμενα νυμφαία. Ως θυσίες προσφέρονται εις τις νύμφες διάφορα σφάγια, γλυκίσματα, οπώρες και σπονδές οίνου. Αφιερώνονται δε εις αυτές διάφορα αγάλματα όπως μαρτυρείται εις το ιερό των νυμφών το οποίον υπήρχε εις τον Ιλισό, αγγεία, λύχνοι, χρυσά κοσμήματα, ειδώλια, ανάγλυφα και διάφορα αντικείμενα σχετικά με το είδος των νυμφών, όπως π.χ. βάτραχοι εις τις Ναϊάδες, δέρματα ζώων εις τις Ορεστιάδες, και μουσικά όργανα από τους ποιμένες εις τις Αγρονόμους. Συχνά τα αναθήματα αυτά προσφέρονται εις τις νύμφες από κοινού με τις άλλες θεότητες, όπως τις Ώρες, τις Χάριτες, τον Πάνα, κ.α.
  Οι αναθηματικές επιγραφές εις τις νύμφες των ιαματικών πηγών είναι πολύ συχνότερες εις τον ρωμαϊκό παρά εις τον ελληνικό κόσμο. Συχνά εις τις επιγραφές αυτές οι νύμφες συνδέονται με ανώτερες θεότητες, όπως του Διός, του Απόλλωνος, του Πανός, του Ποσειδώνος, της Αρτέμιδος, κ.α.     
  Εις την Ρόδο όταν έκαμαν επίκληση εις τις Νύμφες τις αποκαλούσαν μακρόβιες!
  Κάποιες από τις νύμφες είναι αυτές που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν το έργο των μοιρών εις τους ανθρώπους όπως μας λέγουν ο Πτολεμαίος ο Κλαύδιος εις το έργο του τα «Αρμονικά βιβλία» και το «Σύστημα του κόσμου» αλλά και ο Μανίλιος εις το έργο του «Αστρονομικό».
  Εις τον ομηρικό ύμνο της Αφροδίτης [στ. 257 κε.] λέγεται ότι η ζωή των Ορεάδων νυμφών είναι ιδία με αυτήν των δένδρων. Και γι’ αυτό όταν έλθει η ώρα να πεθάνει η Νύμφη τότε η Ελάτη ή η Δρυς ή άλλη χλωρίδα ξηραίνεται και πεθαίνει.
 Αυτό μας λέγει και ο επόμενος μύθος, ο Ερυσίχθων ήτο βασιλεύς της Θεσσαλίας και είχε αποκτήσει μεγάλη φήμη για την σκληρότητα του, τον οξύθυμο χαρακτήρα του και την πλεονεξία του. Θέλοντας να κτίσει ένα λαμπερό παλάτι, αποφάσισε να κόψει ξύλα από ένα δάσος το οποίο ήτο πλησίον του παλατιού του. Έτσι ξεκίνησε να κόβει αλόγιστα ξύλα από τα δένδρα του δάσους αυτού. Σε κάθε δένδρο του δάσους ζούσε και μια νύμφη ονόματι Αμαδρυάς, οι οποίες ζούσαν όσο ζούσε το ένα κάθε δένδρο από αυτά.    
  Οι Αμαδρυάδες νύμφες περνούσαν τον καιρό τους παίζοντας και τραγουδώντας, εις τα δάση. Τις Αμαδρυάδες τις προστάτευε η θεά Δήμητρα, και γι αυτό τον λόγο οι άνθρωποι έκοβαν ξύλα μόνο όταν ήταν απαραίτητο. Όταν κάποιος έκοβε ένα δένδρο, η νύμφη η οποία κατοικούσε σε αυτό πέθαινε μαζί του, και θρηνούσε…
  Οι υπήκοοι του Ερυσίχθονος έχοντας διαπιστώσει την ύβρη που διέπραττε ο βασιλέας τους, προσπάθησαν να τον μεταπείσουν για την άσκοπη κοπή τόσων δένδρων, και του εξέφρασαν τους φόβους τους. Και για το ενδεχόμενο να ξεσπούσε και οργή από την θεά Δήμητρα.
  Ο Ερυσίχθων όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη του τις συμβουλές και τις ανησυχίες του λαού του, αλλά εκστόμισε και βαριές ύβρεις τόσο για τα δένδρα, τις Αμαδρυάδες νύμφες αλλά και την ίδια την θεά Δήμητρα.
  Όταν ο Ερυσίχθων έκοψε το γηραιότερο δένδρο του δάσους, η νύμφη η οποία κατοικούσε εντός αυτού τον προειδοποίησε πως θα τιμωρηθεί για την άσχημη συμπεριφορά του. Πράγματι η θεά Δήμητρα εξοργίσθηκε τόσο πολύ όπου αποφάσισε να τον τιμωρήσει σκληρά και υποδειγματικά.
  Πρόσταξε λοιπόν την θεά Πείνα να τον επισκεφθεί. Αυτή τότε τον επισκέφθηκε αμέσως και ο βασιλεύς της Θεσσαλίας άρχισε να πεινάει συνεχώς. Ο Ερυσίχθων άρχισε να υποφέρει καθώς έβλεπε ότι η πείνα του δεν μπορούσε να κορεσθεί με κανένα τρόπο όσο και να έτρωγε.  
  Σύντομα άρχισε να χάνει όλη την περιουσία του, για να μπορέσει να έχει χρήματα για να αγοράζει φαγητό. Όπου εις το τέλος αναγκάσθηκε να πουλήσει το παλάτι του, τους δούλους του ακόμη και την όμορφη μοναχοκόρη του.
  Τελικά ο Ερυσίχθων λιμοκτονώντας έφαγε και ακόμη και τις ίδιες του τις σάρκες.
  Οι νύμφες είχαν τις μαγικές ικανότητες να πραγματοποιούν τις ευχές. Από τότε λοιπόν για να μην εισακουσθεί μια ευχή που δεν θέλουμε να πραγματοποιηθεί, λέμε «κτύπα ξύλο», για να μην την ακούσουν οι νύμφες που ζουν εις τα δένδρα και την πραγματοποιήσουν.   
 Η παράδοση αναφέρει ότι εις την Ιτέα οι νύμφες των τεμνομένων δένδρων οδύρονται και παρακαλούν τον υλοτόμο, ο οποίος εις το τέλος τιμωρείται με θάνατο. Εις τον μύθο τον οποίον  αναφέρει ο Καλλίμαχος, για την κοπή την οποίαν έκαμε ο Ερυσίχθων εις το ιερό άλσος της Δήμητρος τιμωρήθηκε [Καλλίμαχος, ς 39]
  Ένας άλλος μύθος που αναφέρεται από τον Απολλώνιο τον Ρόδιο και αφορά τον Παραίβιο ο οποίος κόβοντας ιερά δένδρα έπαθε πολλά δεινά παρά την παράκληση της Αμαδρυάδος νύμφης να μην το κάνει.
  Ο Βιργίλιος αναφέρει ότι ο Αινείας όταν απέσπασε μυρτούς που ήσαν φυτρωμένες εις τον τάφο του Πολυδώρου έσταζαν αίμα οι ρίζες του και άκουσε να του λέγουν : «…γιατί με σπαράσσεις τον δυστυχή, Αινεία ;».  
  Οι Ναϊάδες ή οι Ναΐαι ή οι Νύμφες προστάτιδες των γλυκών νερών, ποταμών, λιμνών, πηγών, δασών, αλσυλλίων θεωρούντο θυγατέρες του Διός και αυτές και μητέρες των Σατύρων. Ήσαν νέες, ωραίες, και ανέμελες ασχολούντο με τον χορό και το τραγούδι, ενώ πέθαιναν μόνο αν στέρευε το νερό όπου ζούσαν. Ήσαν φιλικές με τους ανθρώπους, οι οποίοι τις θεωρούσαν αγαθοεργά πνεύματα και τους προσέφεραν αφιερώματα.  Λιμνάδες ονομάζοντο οι νύμφες των γλυκών νερών των λιμνών, Κρηνίδες ονομάζοντο οι νύμφες των γλυκών νερών των κρηνών και Ποταμίδες οι νύμφες των γλυκών νερών των ποταμών. 
Οι Συμφίδες νύμφες ήσαν νύμφες οι οποίες ευρίσκοντο εις τα Γεράνεια όρη, και οι οποίες προέρχοντο από τα γένη του Μέγαρος.
  Εις τον Όμηρο ως «νύμφαι Νηϊάδες κούροι Διός», μετέχουν των συνελεύσεων των Θεών και απολάμβαναν θείων τιμών. 




     Τα ανωτέρω ευρίσκονται εις το μουσείο μαιευτήριο της Ταϋλάνδης
 Η ευρεθείσα νεκρή νεράϊδα εις την Αγγλία.
 


 Ήσαν αγαθοεργά πνεύματα, τα οποία αναζωογονούσαν τους ανθρώπους, τα φυτά, και γι’ αυτό εκαλούντο και «Καρποφόροι, Νόμιαι, Μηλίδες, και Κουροτρόφοι».
  Και αυτό κυρίως γιατί ήσαν τροφοί και παιδαγωγοί του Διός και του Διονύσου, συνοδεύοντο πάντοτε υπό του Πανός, των Σειληνών και των Σατύρων. 
  Επειδή το νερό ήτο θεραπευτικό, κατέτασσαν αυτές, κυρίως τις μεγάλες Πηγαίες, ενώ τις τιμούσαν σε βωμούς δίπλα σε σπήλαια, ποτάμια, λίμνες και πηγές. Απεικονίζοντο συνήθως κρατώντας στάμνες με νερό ή όμορφα κοχύλια.
  Υπήρχαν και Νύμφες οι οποίες ήσαν με θεότητες θεραπευτικές. Απέδιδαν εις αυτές μαντικές ικανότητες, επίσης εθεωρούντο και θεότητες της μουσικής και της ποιήσεως.
  Τέτοιες ήσαν και οι παιδαγωγοί του Απόλλωνος, οι οποίες ήσαν και μητέρες των αοιδών και των μάντεων, γι’ αυτό και οι μάντεις εκαλούντο και «νυμφόληπτοι».    
  Η ανάθεση δένδρων και αλσυλλίων ή δασών σε ιερά αποτελούσε έμμεση πρόνοια για την προστασία τους από την αλόγιστη ξύλευση.
   Η σύνδεση των δέντρων με θεούς, ημίθεους και νύμφες απηχεί αυτήν την πρόνοια, τον σεβασμό και την αγάπη τους προς τα δέντρα, που, βουβά καθώς είναι, δεν μπορούν να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους.
 Οι κάτωθι εικόνες προέρχονται από την Ταϋλάνδη όπου λέγεται ότι είναι επίσημα αναγνωρισθέν εκ των υπηρεσιών του κράτους αναφερόμενο ως σκελετός μικρών οργανισμών οι οποίοι φυσικά μας παραπέμπουν εις τις νεράϊδες – ξωτικά.

Απόσπασμα  από τα ακόλουθα βιβλία 1] Αγιολόγιον Ηρωολόγιον, υπότιτλος το διάβα των Ηρώων εις τον Χριστιανισμό [μέρος 1ο] 1998 - εκδ. Α.Γεωργιάδης  & 2] Ηρωολόγιον Αγιολόγιον, υπότιτλο : το διάβα των Ηρώων εις τον Χριστιανισμό [μέρος 2ο] υπό έκδοση καλοκαίρι 2019 

Tarot Symbols, by Avia - Σύμβολα Ταρώ, από την Avia

Tarot Symbols, by Avia/ Σύμβολα Ταρώ, από την Avia